lora derm centar anti-celulit

Znate li baš sve o celulitu?

Ženski neprijatelj broj 1 ne bira dob, a često ni kilažu. Kako omraženi celulit napada baš sve žene, najbolje je s njim krenuti u borbu što ranije. Isprobajte naše najbolje anti-celulitne tretmane još danas: To su Ultra Shape, VelaShape, Alydia i Aqualix, kao i popularni tretmani LPG-om. U nastavku donosimo neke zablude o veoma omraženoj narančinoj kori:

1. Celulit se nalazi samo na bedrima i stražnjici – Može nastati na gležnjevima, koljenima, trbuhu, nadlaktici i na leđima.

2. Celulit je samo mast – Dakle, osim masnih stanica, on se sastoji od tekućine, degeneriranog vezivnog tkiva i nagomilanih štetnih tvari. Celulit nije samo mast.

3. Dijete i vježbanje mogu ukloniti celulit – Što se tiče dijete, ne postoji takva koja će ukloniti celulit jer se gladovanjem postiže suprotni učinak. Luči se hormon koji blokira razgradnju masti na problematičnim mjestima. Kao odgovor organizma na gladovanje povećava se još više upijanje masti na problematičnim mjestima. Dakle, nemojte gladovati jer ćete postati kost i celulit. Što se vježbanja tiče, umjerene i pravilne vježbe mogu pomoći pri uklanjanju celulita, ali ako su one pretjerane, naročito kad se izvode u teretani, tada mogu izazvati pogoršanje celulita.

4. Zdrava prehrana sprječava nastanak celulita – Pa čak ni ovo nije istina. Doduše, zdrava i kvalitetna prehrana nikada ne može biti pogrešna ideja, ali određene namirnice neće biti djelotvorne u prevenciji ili liječenju celulita.

5. Trčanjem protiv celulita – Zašto ovo nije istina?! Zato što se naše tijelo brzo prilagodi našim navikama, što znači da ako često trčimo i time izazivamo (pre)česti napor, tijelo će se pripremiti za sljedeće trčanje zadržavajući salo. Također, celulit je prije svega problem cirkulacijskog sustava i loše potkožne drenaže. A ako se predugo trči, slobodni radikali će oštetiti stanice. Tijelo se može nositi s velikim naporom, ali samo ako je kratko.

Komentiraj

Pošaljite upit

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo na našoj web stranici. Nastavkom pregleda ove web stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.