Limfna drenaža

Opis Tretmana

Limfnom drenažom postiže se ravnoteža tekućina u organizmu i bolje opće stanje organizma. Korisna je i kod mnogih stanja koja nisu povezana sa limfedemima, venski edem, lipedem, a koristi se i protiv bora, akni, glavobolja, prije menstruacije, kao pomoć pri mršavljenju. Limfa prolazi kroz mnoge limfne žlijezde koje su veličine od 3 do 6 centimetara, a njihov je zadatak da kružeći cijelim tijelom, pročišćavaju limfu od bakterija. Koristi se kod uklanjanja celulita jer je najučinkovitija u izbacivanju viška tekućine iz tkiva te uklanjanja otpadnih tvari iz organizma koje se zamjenjuju zdravim i hranjivim tvarima koje dolaze s krvlju.

Kandidati

Idealni kandidati za limfnu drenažu su osobe s lošom prokrvljenosti tkiva, koje lako nakupljaju otpadne produkte metabolizma, kojima lako otiču noge, imaju proširene vene te imaju celulit.

Tijek tretmana

Aparat za limfnu drenažu radi prema načelu isprekidane pneumatske kompresije koje se pune zrakom u programiranim vremenskim intervalima. Stvaraju se polagani valovi tlaka, a zrak se ispuhuje nakon završetka ciklusa. Na tretiranom području dolazi do osjećaja ugode i olakšanja. Naime, upuhivanjem zraka stvara se pritisak na određene dijelove tijela, čime se mehanički potiskuje nataloženu međustaničnu tekućinu natrag u krvotok. Tako se smanjuje opseg trbuha i bokova, stvara se ravnoteža protoka hranjivih tvari i kisika, poboljšava se cirkulacija i sprječava upala vena, posebno kod osoba koje uglavnom sjede na radnom mjestu.

Nakon tretmana

Bitno je redovito ići na tretmane, a osim učestalog odlaska na WC nećete imati nikakve druge posljedice.

Pošaljite upit

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo na našoj web stranici. Nastavkom pregleda ove web stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.