Diodni laser
za uklanjanje dlaka

Diodni laser
za uklanjanje dlaka

Opis Tretmana

GP Fast Laser za uklanjanje dlaka

Tretman se izvodi GP Fast laserom koji ima dva aplikatora, diodni valne duljine 808 nm i Alexsandrift valne duljine 8760 nm. Radi se o novoj tehnologiji koja se odlikuje brzinom izvodjenja tretmana, tretman se može izvoditi i u ljetnim mjesecima jer se na laseru može odrediti foto tip kože kojim se automatski prilagodjava jačina laserske energije. 

Na dlakavost može utjecati čitav niz faktora, kao što su genetika, hormonalne promjene, ginekoloski problemi, uzimanje nekih vrsta ljekova, uzimanje vitamnina B, trudoća i stres. Broj tretmana potrebnih za trajan rezultat je individualan, a zbog specifičnosti rasta dlaka i genetske predispozicije, ne može se garantirati 100 postotna učinkovitost ni točno predvidjeti broj tretmana. Tamne i deblje dlake se uklanjaju lakše od sjedih i tankih dlačica. 

Za najbolje rezultat potreban je kontinuirani dolazak 1 puta mjesečno, u prosjeku oko 7 puta.  Prije i nakon tretmana dlačice se smiju samo podrezati ili obrijati, nije preporučljiva depilacija voskom, pastom i sl., a 7 do 10 dana nakon tretmana dlačice izrastaju i ispadaju same.  Izbjegavati izlaganje suncu 3 do 4 dana prije i poslje tretmana.  Poželjna upotreba zaštitne kreme s faktorom 50. 

Mediostar diodni laser

Mediostar diodni laser pripada skupini medicinskih lasera visoke snage, radi na toplinskom efektu. Aparat je odobren od FDA udruženja. Laser radi na principu prepoznavanja melanina u dlaci. Melanin je tvar koja dlaci daje boju. Laser ima izuzetno visoku učinkovitost kod tamnih dlačica, dok sijede dlačice i one koje nemaju pigment nisu pogodne za ovakvu vrstu tretmana. Ukoliko je dlakavost (tiroizam) uvjetovana hormonalnim poremećajem, poželjno je prije početka tretmana napraviti pregled kod ginekologa ili endokrinologa. Prosjećan broj dolazaka je od 3-6 puta, ovisno o području tretiranja. U jednom tretmanu odlazi 20-25% dlaka, a kontinuitet dolaženja na tretmane je svaka 3 do 4 tjedna.

Kandidati

Idealni kandidati su sve osobe koje imaju tamnu i debelu dlaku, ipak poželjno je da je koža normalne pigmentacije jer presunčana koža nije poželjna za tretman.

Tijek tretmana

Prije početka tretmana dobro je malo pustiti dlačice da izrastu te doći na pregled u salon. U salonu se utvrđuje o kakvoj se dlaci radi i koja je površina tretiranja. Zadnja depilacija prije tretmana dopuštena je 3-4 tjedna prije lasera. Priprema za laser je isključivo brijanje. Na kožu se kao kontaknta površina stavlja gel, a područje tretiranja mora biti obrijano. Područje se zatim označi olovkom i preko njega se prelazi laserskom sondom. Osjećaj je ugodan i topao.

Nakon tretmana

Koža je nakon tretmana lagano crvena. Crvenilo se u potpunosti smiruje nakon 1-2 dana. Potrebno je napraviti 3-6 tretmana. Dlačice u roku 10-15 dana ispadaju. Po svakom tretmanu ispada ih 20-25%. Najprije otpadaju sve crne i debele dlačice. Ovaj tretman ima izrazitu učinkovitost i kada je riječ o dlaci koja ima pigment. Apsolutno nema konkurencije u svojoj djelotvornosti. Bitno je napomenuti da se nakon tretmana nesmijete mazati anti-celulitnim kremama, eteričnim uljima i bilo čime što može izazvat pojačanu cirkulaciju ili toplinu u koži. Također, ne smije se u solarij niti dugo biti pod suncem!

Rezultati

Pošaljite upit

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo na našoj web stranici. Nastavkom pregleda ove web stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.