Frakcijski
laser

Opis Tretmana

Bore lica, Oštećenja od sunca, Pigmentaciju kože povezanu sa starenjem kože zbog izloženosti suncu, Kirurške ožiljke te ožiljke od akni, Frakcijski laser se može koristiti na bilo kojem dijelu tijela, no posebno je koristan na području vrata, prsiju i ruku u usporedbi s tradicionalnim ablativnim modalitetima. Tretira cijelo lice ili pojedine problematične dijelove lica. Uobičajeni broj tretmana je 1 do 2 puta, a preporuča se nakon konzultacija i pregleda tena ili problematičnog dijela tijela. Poželjan razmak između tretmana je 1 do 6 mjeseci.

Kandidati

Uklanja ožiljke od akni, bore, ožiljke varičela, ostale ožiljke bez obzira na starost, izgled i kako su nastali/proširene pore se smanjuju /uklanja staračke pigmentacije, pigmentacije nastale prekomjernim sunčanjem i sve ostale vrste pigmentacija, osim tetovaža/uklanja melasme, pigmentacije iznad nadusnice/vrši laserski peeling/uklanjanje i smanjenje bora, posebno oko očiju i usta/pomlađuje lice, vrat, dekolte, grudi i šake/uklanjanja oštećenja kože nastalih utjecajem sunca

Tijek tretmana

Tijekom tretmana frakcijskim laserom se tretira samo dio, frakcija kože koji pogađa laserska zraka podijeljena na tisuće mikroskopskih zona tretiranja. Frakcijski laser je premostio razlik između ablativnih i neablativnih laserskih tehnika koje se koriste za tretiranje kože koja stari ili ima oštećenja od sunca. Dok ablativni laseri pretežno rade na epidermi (površinske stanice kože), neablativni laseri rade isključivo na dermalnom kolagenu (srednji sloj kože), frakcijski laser radi i na epidermalnom i dermalnom sloju kože. Frakcijski laser je posebna vrsta lasera koja se razlikuje od ostalih po tome što se laserski snop sastoji od brojnih laserskih zraka dok se kod ostalih lasera laserski snop se sastoji od samo jedne laserske zrake. Tretirano mjesto prelazi se 1 do 8 puta. Veći broj prijelaza i veća snaga laserskog impulsa daje bolji rezultat, ali je i oporavak dulji. S većim brojem prijelaza postiže se veća dubina prodora laserske zrake.

Nakon tretmana

Oporavak traje 2 do 3 dana. Tretirano mjesto poprima izgled i boju kao da ste se previše sunčali, ali tamna koža nije ravnomjerna, stoga se preporuča ostanak u kući. Nakon tretmana laser na koži ostavlja trag poput otiska mrežice. Vide se sitne bijele točkice, koje su trag laserske zrake i neoštećena koža unutar tih točkica. Pozitivan rezultat vidi se nekoliko dana nakon oporavka. Tretman potiče razvoj novog vezivnog tkiva narednih nekoliko mjeseci. Konačan rezultat vidljiv je 6 do 12 mjeseci nakon zadnjeg tretmana.Važno je da se nakon tretmana ne izlažete Suncu. Prvih 30 dana treba izbjegavati solarij i duži boravak na Suncu jer je na licu mlada koža, koja je jako osjetljiva. Prva tri dana nakon tretmana potrebno je kožu što češće mazati kremom kako ne bi bila suha. Broj mazanja ovisi o stanju kože. Koriste se i hladni oblozi kamilice, kako bi se tretirana koža što prije uklonila. Nakon obloga, koža se uvijek maže kremom. Make up ne može sve u cjelosti prikriti, zato što su tijekom prva 2 do 3 dana promjene najviše izražene. Od 3. do 5. dana koža se blago skida. Promjene se mogu prikriti make up-om. Tada se možete vratiti na posao. Ako se radi o intenzivnom i agresivnom tretmanu: 5 do 8 prijelaza; tijek razvoja je isti kao kod umjerenog tretmana, ali koža više potamni i oporavak traje nekoliko dana više. Ako ste tretman radili u petak, u utorak se možete vratiti na posao.

Rezultati

Pošaljite upit

Koristimo kolačiće kako bismo poboljšali vaše korisničko iskustvo na našoj web stranici. Nastavkom pregleda ove web stranice, slažete se sa korištenjem kolačića.