Opis tretmana

Depilacija se više ne smatra estetskim, već higijenskim postupkom, a za njegovan izgled obavezna je tijekom svakog izlaganja tijela, posebice tijekom ljeta. Depilacija je postupak kojim se odstranjuje samo površinski sloj dlačica, i ona nije trajan postupak pa ju je potrebno redovito provoditi. U salonu Lora Derm provode se klasična depilacija te egipatska depilacija.

Klasična depilacija provodi se voskom, i najčešća je metoda uklanjanja dlačica. Da bi se izvela, dlačice moraju biti duge nekoliko milimetara, a koža čista i nemasna. Vosak se zatim nanosi na kožu i uklanja jednokratnim trakama. Depilacija se treba ponavljati svakih 3-6 tjedana, tijekom kojih koža ostaje glatka. Prednost voska je to što je depilacija brže gotova!

Egipatska depilacija je stara metoda, koja je već neko vrijeme vrlo popularna, a radi se posebnom šećernom pastom. Pasta se zatim nanosi na kožu, a može se uklanjati trakama, drugom tvrđom pastom itd. Njena prednost je prirodni sastav, za izvođenje ove depilacije dlačice moraju biti velike minimalno 5 mm, i radi se svakih 3-6 tjedana. Prednost egipatske depilacije je u tome što manje boli i dulje ostajete bez dlačica, te je tretman prigodan za osjetljivu i suhu kožu.

Kandidati

Sve žene koje se žele riješiti neželjenih dlačica na različitim dijelovima tijela. Predlažemo da na depilaciju dođete poslije mestruacije jer tada depilacija manje boli.

Tijek tretmana

Birate li depilaciju voskom dobit ćete jednokratne gaćice i smjestiti se na stol. Vosak se nanosi u smjeru rasta dlačica, a povlači u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Nakon tretmana pincetom se završe dijelovi koje vosak nije mogao ukloniti do kraja, skidamo vosak uljem te stavljamo bebipuder.

Birate li egipatsku depilaciju dobit ćete jednokratne gaćice i smjestiti se na stol. Tretirano područje pripremimo bebipuderom te pritom pripremimo šećernu pastu. Pastu nanosimo u smjeru suprotnom od rasta dlačica, a čupamo u smjeru rasta dlačica te ponavljamo postupak. Ostatak dlačica uklonimo pincetom te obrišemo kožu mokrim ručnikom.

Nakon tretmana

Nakon tretmana voskom bitno je što prije otuširati se i na iritirano područje po potrebi nanijeti aloe veru. Ponavljati tretman po potrebi, a u međuvremenu se nesmijete brijati.

Nakon egipatske depilacije nema posebnih napomena, jer nakon tretmana nemate nikakve vidljive posljedice. Ponoviti tretman po potrebi.